Hold et brag af en 80’er-fest

Pladespiller til fest
Hold et brag af en 80’er-fest
Henrik Andersen
-
19/01/2023
-

80’erne var en fascinerende periode – både for dem der har oplevet 80’erne og kan huske dem, og for dem der må nøjes med at se billeder og høre historier fra 80’erne. Derfor er det også populært at holde fest med 80’erne som tema.

Har du besluttet dig for at holde en 80’er-fest? Cool – hatten af for dig. Men så skal det også gøres med manér, ikk’? Selvfølgelig! Pynten skal have fuld power – fra loft til gulv, med glimmer, glitter, neonfarver og bling-bling. Gæsterne skal selvfølgelig komme iklædt farverigt 80’er-dress.

Den fedeste 80’er-underholdning – lej spillemaskiner, eller spil på slots online

Hvordan var underholdningen i 80’erne? Ud over musiknumre som I Wanna Dance With Somebody, Sweet Dreams, It’s Raining Men osv. på jukeboksen, så var det også populært at spille på spillemaskiner.

Det kan du sagtens konkurrere med. Du kan finde spillemaskiner online, som I kan spille på samtidig på hver jeres enhed og konkurrere om, hvem der vinder mest.

Du kan også skabe den ægte 80’er-stemning – uden internet – og leje en eller flere spillemaskiner i rigtig 80’er-stil. Kan du ikke huske stilen fra dengang, så kan du altid tjekke DR Lærs feature om spillemaskiner ud. Disse maskiner er godt nok fra 70’erne, men så meget nyt skete der ikke på et årti – dengang.

På spillemaskinerne i 80’erne var det spil som Pac-Man, Donkey Kong og Space Invaders, der hittede. Også airhockey var populært i 80’erne, hvor det blev spillet rundt omkring i danske spillehaller.

Der findes flere steder, du kan leje spillemaskiner – eller arkademaskiner, som de også hedder – og du kan faktisk også leje airhockeyborde.

Og selvom du finder på at leje spillemaskiner til din 80’er-fest, er det ikke ensbetydende med, at du er ved at blive ludoman. Det er blot i bedste 80’er-ånd, at de er til stede – enten fysisk eller online.

Festlige indslag i bedste 80’er-stil

Hvis I ikke har lyst til at stå ved spillemaskiner hele aftenen, eller der ikke er nok til alle, eller der måske er nogle gæster, det slet ikke interesserer, så kan du også lave andre former for underholdning.

I kan f.eks. danse Limbo, hvilket var en meget yndet selskabsleg i 80’erne, trods det at det er en leg, der stammer fra flere årtier før.

Quizzer var også ret populære i 80’erne. F.eks. Lykkehjulet eller Gæt og grimasser. Så det er også en god underholdning at diske op med.

Servér en lækker 80’er-menu

Maden skal selvfølgelig også være retter, som var populære i 80’erne, når der blev holdt fest. Forret, hovedret og dessert skulle der gerne til. Se det var rigtig gæstemad.

70’ernes rejecocktail blev i 80’erne skiftet ud med tunmousse, avocado med rejer eller en ananasring med hønsesalat i hullet, når der skulle serveres forret.

Til hovedretten var culottesteg med flødekartofler eller indbagt oksemørbrad med hasselbackkartofler og bearnaise et hit.

Til dessert blev der serveret ostelagkage, pærer Belle Helene eller bananasplit.

God fornøjelse

Nu er du klædt godt på til at holde et brag af en 80’er-fest. Så nu er det bare at komme i gang med planlægningen og få invitationerne sendt ud.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!